Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Τα μέχρις στιγμής γεγονότα κοντά στην Μελίτη


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Αδελφών Λούμπεν», όπως αυτό εξελίχθηκε κατά την σημερινή εκπομπή, τα μέχρι στιγμής γεγονότα στο Μακεδονικό μέτωπο έχουν ως εξής.

Κατά τις 7.00π.μ. ομάδες ακτιβιστών με Ελληνικές σημαίες και χωρίς τα διακριτικά κάποιας οργάνωσης, άρχισαν να καταφθάνουν στο φυλάκιο της Νίκης στα σύνορα. Συνολικά μαζεύτηκαν περίπου 150 – 200 άτομα τά οποία εμπόδισαν την είσοδο στο πούλμαν που μεταφέρει στην Μελίτη το γνωστό μουσικοχορευτικό συγκρότημα από τα Σκόπια, προβοκάτορες δημοσιογράφους και στελέχη Σκοπιανών υπηρεσιών. Παράλληλα εμπόδισαν την είσοδο σε αμάξια με Αυστραλούς και Καναδούς υπηκόους που με Σκοπιανά σύμβολα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Μελίτη για να το παίξουν… καταπιεζώμενη «Μακεδονική» μειονότητα. Σε οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό όχημα δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Η όλη ενέργεια στέφθηκε με επιτυχία έως τις 11.30 περίπου, όπου υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για την σύλληψη ή την αποχώρηση των διαδηλωτών. Πολλά αμάξια επέστρεψαν προς τα Σκόπια με πιθανότερο προορισμό τον αγύριστο. Δεν γνωρίζουμε αν ο εισαγγελέας πάρει από το χεράκι το πούλμαν με τους Σκοπιανούς πράκτορες, για να το οδηγήσει στην Μελίτη. Σίγουρα όμως η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών του, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα συγκέντρωνε καλές αποδώσεις ως πιθανότητα, σε κάποια ιστοσελίδα στοιχημάτων.

Ελπίζουμε το «Ελληνικό» κράτος να επιδείξει γρήγορα και υγιή αντανακλαστικά, παίρνοντας εντός των επομένων ορών εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε εκτόνωση της έντασης, από την οποία μόνον εκείνοι που μες την αναμπουμπούλα χαίρονται, μπορούν να βγουν κερδισμένοι…

Σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στην εκπομπή, με τον εκδότη της εφημερίδος «Στόχος» κο Σάββα Χατζηπαρασκευά, ο οποίος βρίσκεται στο φυλάκιο της Νίκης, μας ενημέρωσε πως οι ακτιβιστές ετοιμαζόντουσαν να αποχωρήσουν, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία της Φλώρινας, όπου καλούν τους κατοίκους της πόλης σε μία αυθόρμητη διαδήλωση κατά των Σκοπιανών προκλήσεων.