Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Γκρεμίστηκε το σπίτι του Ανδρούτσου


Όταν ο Δήμαρχος είναι ΣΥΡΙΖΑίος

Γκρεμίστηκε την Κυριακή το σπίτι που γεννήθηκε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Στην θέση του θα ανεγερθεί νέα τριώροφη οικοδομή, παρά τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» που ζητούσε από τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε δράσεις για την σωτηρία, ανάδειξη και αξιοποίηση της ιστορικής αυτής πτυχής της πόλης:

«Το σπίτι που ανήκε σε συμπολίτισσές μας και δεν είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο, πρόκειται, να κατεδαφισθεί και στη θέση του, να ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή!
Για το εν λόγω σπίτι που είναι φορέας μνήμης μιας ηρωικής μορφής, ο σύλλογος μας έκανε στο παρελθόν προς τις
εκάστοτε δημοτικές αρχές συγκεκριμένη πρόταση που έβλεπαν θετικά και οι ιδιοκτήτριές του ο Δήμος να αναλάβει την ανέγερση ενός διώροφου σπιτιού που το αρχιτεκτονικό του (σχέδιο) μας πληροφορεί για την ιστορικότητα του χώρου και ο μεν όροφος να αποδίδονταν στις ιδιοκτήτριες το δε ισόγειο να περιερχόταν στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας και να διαμορφώνονταν σε ένα χώρο αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ανδρούτσο και την οικογένειά του.
Η πρότασή μας, υπογράμμιζε ο σύλλογος, ποτέ δεν απασχόλησε τις δημοτικές αρχές, αλλά ούτε και τις προβλημάτισε, για την σωτηρία, ανάδειξη και αξιοποίηση μιας ακόμη ιστορικής πτυχής της πόλης μας, από τις ελάχιστες που έχουν μείνει ανέπαφες σ΄ αυτήν.»

Ο ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος Πρεβέζης φαίνεται πως θέλει να ξεχωρίσει την νέα πολυπολιτισμική (και ίσως αύριο Αλβανική) Πρέβεζα, από το «μισαλλόδοξο» παρελθόν της… Πολυπολιτισμένοι νεοέλληνες, άξιοι ραγιάδες όχι μόνο του ΔΝΤ αλλά και των Τούρκων και Αλβανών από τους οποίους μας ελευθέρωσε ο Ανδρούτσος. Ντροπή όλων μας, που ένα σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες της επανάστασης του 21, άντεξε 2 αιώνες για να το γκρεμίσει η δική μας γενιά. Άθλιο κράτος, που καταχρηστικά και με θράσος τολμάει να φέρει το όνομα «Ελλας»…

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι προδότες στα υπ'όψιν.Όλα αλλάζουν κάποια στιγμή.