Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

SIEMENS HELLAS – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (;;;)

Πολύ συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για την μαρτηρία του διαχειρηστή των μαύρων ταμίων της Siemens, σύμφωνα με τον οποίο την περίοδο 1999 – 2000, δόθηκε μίζα 870.000 Μάρκων σε ένα «μικρό κεντροδεξιό κόμμα» το οποίο δεν μπήκε στην βουλή και δεν υπάρχει σήμερα.

Χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε την μαρτυρία του ίδιου πως «Στις αρχές του 2000 δώσαμε 4 εκατομμύρια μάρκα (σ.σ. 2 εκατομμύρια ευρώ) για τα δύο μεγάλα κόμματα καθώς είχαν εκλογές σε λίγους μήνες στην Ελλάδα...» (όλοι πια το θεωρούν δεδομένο πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν τσιμπήσει), δεν μπορεί παρά να μας οξύνει την περιέργια αν το κόμμα που πήρε τα 870.000 Μάρκα ήταν η «Πολιτική Ανοιξη» του Αντώνη Σαμαρά ή οι «Φιλελεύθεροι» του Στέφανου Μάνου.

Αύριο στην εφημερίδα Α1 δημοσιεύεται μία σελίδα από το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου στην οποία μαζι με τα στοιχεία κάποιων εταιριών που συνεργαζόταν η SIEMENS HELLAS και στις οποίες έστελνε δώρα, υπάρχουν και τα στοιχεία της «Πολιτικής Ανοιξης» του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν ξέρουμε αν η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» που αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου είναι κάποια εταιρία, ούτε αν ο Αντώνης Σαμαράς που αναφαίρεται από κάτω είναι κάποιος συνώνυμος του νυν προέδρου της ΝΔ.

Χωρίς να γνωρίζουμε ή να μπορούμε να αποδείξουμε κάτι περαιτέρω προς το παρόν, πιστεύουμε πως… σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξήγηση…

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

http://www.express.gr/afieroma/neaoz_dhmokratia/117173oz_20091130117173.php3

**Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 με δήλωσή του υποστήριξε την ψήφο στη ΝΔ και στις 13 Μαϊου του ιδίου χρόνου, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Πολιτικής 'Ανοιξης.

Λίγες ημέρες αργότερα, επανεντάχθηκε στη ΝΔ και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής.**

Ανώνυμος είπε...

Το μπατζανάκι

http://toxazopouli.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

MANOS OTE-SIEMENS

http://www.youtube.com/watch?v=7mB2B5Iz4nw

Ανώνυμος είπε...

Ο παράγοντας Σαμαρά στην πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ

http://tinyurl.com/3xqabvj

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το πιο μικρό κέντροδεξιό κόμμα τα πήρε το 2000 διαβάστε τα παραπάνω links που έχω παραθέσει.

Ανώνυμος είπε...

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_23/04/2010_334321

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη η μάρτυρας είπε ότι το όνομα «Σαμαράς» - που αναγράφεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου - αφορά σε τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Προέδρου της ΝΔ και του Μ. Χριστοφοράκου, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 υπάρχει ευχαριστήρια επιστολή του κ. Σαμαρά για ποτά που απεστάλησαν από την εταιρεία.

Βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν ότι το τηλεφώνημα του αρχηγού της ΝΔ αφορούσε σε κάποιο αίτημα για τον σύγαμπρό του Ευάγγελο Σέκερη που δουλεύει στη Siemens.

Ανώνυμος είπε...

http://www.topontiki.gr/Articles/view/7040

Έτσι, ανάμεσα στα ονόματα των πολιτικών που ελάμβαναν δώρα σε κάθε επέτειο -όπως κασετίνες με ποτά, ανθοσυνθέσεις και στυλό- είναι των Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σκανδαλίδη, Κώστα Γείτονα, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Γιώργου Βουλγαράκη, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη, Γιώργου Αλογοσκούφη και πολλών άλλων βουλευτών. Όπως γίνεται αντιληπτό η εξεταστική επιτροπή συνεχίζει την... εις βάθος έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς δίνοντας στην δημοσιότητα... καταλόγους με δώρα !