Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Νέα επιτυχία του πολυπολιτισμού: 1000 "Ευρωπαίοι" Ισλαμιστές με τις ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία

Οι επιτυχίες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που “αφομοιώνει τους μετανάστες και τους μαθαίνει να ζούν ειρηνικά μέσα στα πλαίσια των Δυτικών κοινωνιών”, δεν έχουν τελειωμό. Στούς 1000 υπολογίζονται οι Ισλαμιστές που έχουν υπηκοότητα Ευρωπαϊκής χώρας και που έχουν μεταβεί στην Συρία με σκοπό να συμμετέχουν στις ισλαμικές ομάδες της Αλ Κάιντα που δρούν στην περιoχή κατασφάζοντας Χριστιανούς, Αλεβίτες και Σιήτες. 
 Πάνω από 200 Γερμανοί ισλαμιστές αναχώρησαν για τη Συρία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στο πλευρό των σουνιτών εναντίον του Άσαντ, - γράφει το Spiegel, επικαλούμενο τα μυστικά δεδομένα της γερμανικής Ομοσπονδιακού Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος. Μερικοί απ’ αυτούς έφτασαν ήδη στη Συρία, ενώ οι άλλοι κατευθύνονται προς τα εκεί. Ο συνολικός αριθμός των ισλαμιστών από τις ευρωπαϊκές χώρες που πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία υπολογίζεται σε 1.000 περίπου άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του 2012, περίπου 120 άνδρες ήρθαν από το Βέλγιο, 90 - από το Ηνωμένο Βασίλειο, 50 - από τη Δανία και άλλοι 150 κατάγονται από το Κοσσυφοπέδιο.


 Φυσικά η εμπειρία τους από τις σφαγές στην Συρία θα είναι πολύτιμη για την όποια δραστηριότητα επιλέξουν να αναπτύξουν, όταν επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες των οποίων είναι πολίτες. Ένα βιντεάκι τελετουργικών αποκεφαλισμών Χριστιανών στην Συρία, για να έχουμε εικόνα με ποια παλικάρια θα κάνουν παρέα οι πολυπολιτισμένοι “Ευρωπαίοι” συμπολίτες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :