Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέα τροπή στο σίριαλ: Η κυβέρνηση “μαλώνει” με την Τρόικα

Ό,τι και να έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την φετινή σεζόν, το σενάριο του σίριαλ της κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται οτι θα κλέψει φέτος την παράσταση. Μετά την ξαφνική ανακάλυψη της “εγκληματική οργάνωσης Χρυσή Αυγή” έρχεται η μανούρα με την Τρόικα...

Σκηνικό αντιπαράθεσης με την Τρόικα στήνει η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του κ. Άσμουσεν για δημοσιονομικό κενό το 2014 το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα και ενώ τελεί εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία προκειμένου να αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.


Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, αν και προσθέτουν “οριζόντια μέτρα” αποκλείοντας περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αφήνοντας ανοικτά για τη διαπραγμάτευση με το κλιμάκιο της Τρόικας τα διαρθρωτικά μέτρα. Ο κ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες που βρισκόταν χθες έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα -δεν υπάρχει ΕΕ χωρίς αλληλεγγύη είπε χαρακτηριστικά ενώ επικαλέστηκε και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος από την πλευρά του έκανε λόγο για “ανεπίτρεπτη στάση των Ευρωπαίων
εταίρων”.

Ο Άδωνις, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την προσφυγή σε κάλπες σε περίπτωση που οι δανειστές φανούν αδιάλλακτοι.

Ουάου!!! Το νέο επεισόδιο φαίνεται να διαθέτει ανεβασμένα μανίκια και κόκκινα κυβερμητικά πρόσωπα έτοιμα για ξύλο με τους τροϊκανούς. Αν και υποθέτουμε οτι η κατάληξη θα είναι κλεμμένη από γνωστή ελληνική ταινία:


Δεν υπάρχουν σχόλια :