Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Άλλη μία επιτυχία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας: Σομαλικής καταγωγής Νορβηγός στους Ισλαμιστές τρομοκράτες του Ναϊρόμπι

Άλλη μία επιτυχία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που “αφομοιώνει τους μετανάστες και τους μαθαίνει να ζούν ειρηνικά μέσα στα πλαίσια των Δυτικών κοινωνιών”. Ένας από τους 4 Ισλαμιστές τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, ήταν Σομαλός μετανάστης που μεγάλωσε από 9 χρονών στη Νορβηγία παίρνοντας τη Νορβηγική υπηκοότητα. 

Ο 23χρονος σομαλικής καταγωγής Νορβηγός Χασάν Αμπντι Ντουχουλόου θεωρείται ύποπτος από τη νορβηγική αστυνομία ότι συμμετείχε στην ομάδα των ισλαμιστών που πραγματοποίησε την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού δικτύου BBC.

Ο νεαρός άνδρας γεννήθηκε στη Σομαλία και έφθασε το 1999 στη Νορβηγία όπου η οικογένειά του είχε καταφύγει, σύμφωνα με οικείους της οικογένειας που ρωτήθηκαν από το BBC στο Λάρβικ, μια πόλη που βρίσκεται 120 χλμ. νότια του ‘Οσλο, στην έρευνα αυτή που μεταδόθηκε χθες βράδυ.


“Είχε πολύ ακραίες απόψεις, δεν του άρεσε η ζωή στη Νορβηγία, έμπλεκε σε μπελάδες, σε φασαρίες, ο πατέρας του ανησυχούσε”, δήλωσε ένας πρώην γείτονας ο Μόρτεν Χένρικσεν, περιγράφοντας τον 23χρονο όταν ήταν έφηβος.

Σύμφωνα με το BBC, ο Χασάν Αμπντι Ντουχουλόου φέρεται να είναι ένας από τους τέσσερις άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης που εντοπίστηκαν από τους ερευνητές στα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου.

Η επίθεση στο Westgate, που διήρκησε πολλές μέρες από τις 21 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 67 ανθρώπων, ενώ 23 φέρονται ως αγνοούμενοι.

Μαρτυρίες περιγράφουν πώς οι δράστες επιτέθηκαν στο εμπορικό κέντρο, γύρω στο μεσημέρι, ενώ υπήρχε πολύς κόσμος στο σημείο αυτό, ανοίγοντας πυρ, πετώντας χειροβομβίδες εναντίον πελατών και καταστηματαρχών, αποτελειώνοντας μερικές φορές τα θύματά τους πυροβολώντας τα εξ επαφής.

Βάσει εικόνων από τις κάμερες παρακολούθησης, οι κενυατικές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των κομάντος που πραγματοποίησαν την επίθεση. Το Ναϊρόμπι μιλούσε αρχικά για 10 με 15 ισλαμιστές. Η αστυνομία δήλωσε κατόπιν ότι οι δράστες ήταν στην πραγματικότητα τέσσερις έως έξι.

Δεν χρειάζονται πολλοί... Ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που μπουκάρουν στην Ελλάδα, αρκούν 4 φανατικοί για να αναλάβουν ένα αντίστοιχο θεάρεστο έργο σε ένα εμπορικό κέντρο. Δείτε το βίντεο από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι και ευχηθείτε... Αλλάχ Μπάρ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :