Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

H διαπραγμάτευση πέτυχε!!! Νέα μέτρα 2,5 δίσ. ζητάει ο Βίζερ...

Εχθές οι κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν ότι η “σκληρή στάση” της κυβέρνησης που δεν δέχεται νέα μέτρα από την τρόικα, έφερε στην Αθήνα τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις, προκειμένου να υπάρξει συμβιβαστική λύση. Και η διαπραγμάτευση πέτυχε!!! Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ: 

Νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ ζήτησε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm, ο Κωνσταντίνος Ρομποτής, ο κ. Βίζερ ενημέρωσε τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις του από το ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα.


Ο Τόμας Βίζερ ανέφερε στους αξιωματούχους ότι χρειάζονται νέα μέτρα για το 2014, ύψους 2,5 έως 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα σημείωσε ότι το ζήτημα των νέων μέτρων πρέπει να κλείσει με την κατάθεση του οριστικού κειμένου του προϋπολογισμού, τον Δεκέμβριο. Ο κ. Βίζερ παραπέμπει στις εισηγήσεις της τρόικας αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :