Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

SLAYER: "Ο θάνατος του Jeff έχει αλλάξει τα πάντα, δε ξέρουμε ακόμα αν θα συνεχίσουμε ..."

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο μπασίστας/τραγουδιστής των SLAYER, Tom Araya, στο περιοδικό Out Steppin ' New Jersey , δήλωσε μεταξύ άλλων (μετάφραση Βιβή Ζαπαντιώτου):

Out Steppin : Τώρα που ξεκινήσατε να κάνετε δηλώσεις ενόψει της περιοδείας σας, σίγουρα θα σας ρωτάνε σχετικά με τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες, μετά τον χαμό του Jeff. Πώς νιώθεις;

Tom Araya : Αυτές οι ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες, είτε κάνουμε συνεντεύξεις ενόψει περιοδείας, είτε όχι. Από την άλλη πλευρά, αν δεν κάνουμε συνεντεύξεις κανείς δε θα μάθαινε για την περιοδεία. Θα ήταν καλύτερο για μένα αν ο Kerry (King) έκανε όλες τις συνεντεύξεις (γέλια) αλλά όταν τις κάνω εγώ προσπαθώ με ανοιχτό μυαλό να απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Out Steppin : Ξέρατε αν ο Jeff ήταν σοβαρά άρρωστος πριν πεθάνει;


Tom: Κανείς δεν περίμενε πως ο Jeff θα πέθαινε. Πίστευα πως θα είχε βελτίωση και θα ξανα-επέστρεφε στην σκηνή. Τα τελευταία δύο χρόνια συζητούσαμε για ηχογραφήσεις στο studio μαζί με τον Jeff, ήταν κάτι που σχεδιάζαμε να συνεχιστεί.

Out Steppin: Σκεφτήκατε να το «διαλύσετε» μετά τον θάνατό του ;

Tom: Ο θάνατός του έχει αλλάξει τα πάντα . Ήξερα πως ο Jeff είχε αποσυρθεί και ήμουν εντάξει με αυτό. Όλα ήταν σχετικά. Ο Jeff θα επέστρεφε κάποια στιγμή. Μετά έφυγε από την ζωή και ένιωσα κάπως … «Γιατί το κάνω αυτό τώρα;;». Άλλαξε η στάση μου απέναντι σε κάποια πράγματα. Κάποιος μου είπε: «Είναι πραγματικά σπουδαίο που αποφασίσατε να περιοδεύσετε και να προχωρήσετε μπροστά!» αλλά οι περιοδείες αυτές είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων . Στο τέλος αυτής της περιοδείας , ο Kerry και εγώ θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε , αν θέλουμε να προχωρήσουμε κλπ. Δεν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε ως τώρα. Είμαστε συνεχώς «στο δρόμο» και πραγματικά δεν έχουμε καθίσει ποτέ να μιλήσουμε για αυτό το ζήτημα. Ο Jeff κι εγώ είχαμε συνεργαστεί αρκετά. Εκείνος μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω και να δουλέψω μαζί του. Όπως είπα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να συζητηθούν, για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα, αν θα συνεχίσουμε έτσι…


Out Steppin: Πόσο δύσκολο ήταν να εμφανιστείτε live μετά το θάνατο του Jeff αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη ;

Tom: Ήταν δύσκολο. Περιοδεύσαμε σε Ευρώπη και Νότια Αμερική .Έγινε πιο λίγο πιο εύκολο στην πορεία, αλλά οι πρώτες δύο βδομάδες ήταν δύσκολες… Το πρώτο μέρος του set ήταν υπέροχο, ο ενθουσιασμός του κόσμου μας συνεπήρε αλλά στη συνέχεια προς το τέλος του set άρχισα να νιώθω την απώλεια να με «χτυπά». Είχαμε τοποθετήσει το λογότυποo της Heineken με το όνομα Hanneman για να κατέβει στα τελευταία κομμάτια, "South Of Heaven" και " Angel Of Death" , και αυτό ήταν αρκετά επίπονο (συναισθηματικά). Η πρώτη βδομάδα ήταν έτσι, πέρασα αρκετά δύσκολα προσπαθώντας να τραγουδήσω χωρίς να «σπάσω»…Κάναμε δύο περιοδείες στην Ευρώπη και μία στη Νότια Αμερική. Είμαι καλύτερα τώρα, αλλά και πάλι , είναι διαφορετικά, ακόμη όμως και με τέτοια την ψυχολογία δίνω πάνω από το100% των δυνατοτήτων μου. Το show μας είναι υπέροχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :