Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο Alain De Benoist για τα αντιμεταναστευτικά κόμματα

Ο Alain De Benoist  θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Εθνικιστές φιλοσόφους της Ευρώπης. Αξίζει να δούμε μία πρόσφατη τοποθέτησή του (11/10/13) σχετικά με τα αντιμεταναστευτικά κόμματα και την μετανάστευση:

"Τα πολιτικά κόμματα με ειδίκευση στην καταγγελία ενάντια στη μετανάστευση, δεν είναι τίποτα άλλο από λαϊκιστικά μικροαστικά κόμματα που ψάχνουν να επωφεληθούν από τους φόβους και τις δυστυχίες του κόσμου ασκώντας πολιτική του αποδιοπομπαίου τράγου. Η ιστορική εμπειρία μας έχει δείξει που οδηγούν τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να διαχωρίσουμε την μετανάστευση από τους μετανάστες. Η μετανάστευση είναι ένα αρνητικό φαινόμενο γιατί είναι αυτή η ίδια αποτέλεσμα της φτώχειας και της ανάγκης και τα σοβαρά προβλήματα που θέτει είναι αρκετά γνωστά... Είναι επομένως αναγκαίο να ψάξουμε εάν όχι να την καταστείλουμε τουλάχιστον να την επιβραδύνουμε... Είναι ξεκάθαρο και δε θα λύσουμε τα προβλήματα του τρίτου κόσμου προσκαλώντας τους λαούς τους να εγκατασταθούν μαζικά στις χώρες της Δύσης ... Την ίδια στιγμή πρέπει να ρίξουμε μια ματιά πιο παγκόσμια στα προβλήματα... Το να πιστεύεις ότι η μετανάστευση απειλεί κυρίως την συλλογική ταυτότητα της χώρας υποδοχής είναι λάθος...


Αυτό που απειλεί την συλλογική ταυτότητα είναι πρώτα από όλα το είδος της ζωής (ύπαρξης) που κυριαρχεί σήμερα στις δυτικές κοινωνίες και τείνει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι φταίξιμο των μεταναστών εάν οι Ευρωπαίοι δεν είναι πια ικανοί να δώσουν το παράδειγμα ενός τρόπου ζωής που να είναι δικός τους... Η μετανάστευση από αυτή την οπτική είναι μια συνέπεια πριν να γίνει αιτία.... Είναι ένα πρόβλημα γιατί μπροστά στους μετανάστες που έχουν μάθει να κρατάνε τις παραδόσεις τους οι δυτικοί έχουν ήδη διαλέξει να παρατήσουν τις δικές τους... Η αμερικανοποίηση του κόσμου η ομογενοποίηση των τρόπων παραγωγής και κατανάλωσης η βασιλεία του εμπορεύματος, η επέκταση της παγκόσμιας αγοράς, η συστηματική διάβρωση των πολιτισμών υπό την επίδραση της παγκοσμιοποίησης βάζουν σε κίνδυνο την ταυτότητα των λαών περισσότερο από την μετανάστευση..."

Δεν υπάρχουν σχόλια :