Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ερντογάν: Δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος

Για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τα αισθήματα φιλίας που τρέφει προς τους Έλληνες και την διάθεση του να συνυπάρξουμε ειρηνικά στην Αν. Μεσόγειο διορθώνοντας τις λεπτομέρειες τους παρελθόντος (συνωστισμοί στην ακτοπλοΐα των παραλίων της Μ. Ασίας, υπερθέρμανση της Κύπρου από ναπάλμ κ.λπ.)...

O Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε τη Κυπριακή Δημοκρατία είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

«Δώστε προσοχή», είπε και πρόσθεσε: «Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :