Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο: Ακούστε την νέα διασκευή Πορτοκάλογλου - Βασιλικός θα γίνω / Το φεγγάρι κάνει κύκλο


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από παλιά μας είχε συνηθίσει σε προσπάθειες συνένωσης της μουσικής μας παράδοσης με την Ρόκ. Τώρα πλέον έχει έτοιμο έναν ολόκληρο δίσκο με αυτό το κόνσεπτ.
 Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα. Εδώ και κάποιους μήνες είχε κλειστεί στο στούντιο του και ηχογράφησε μόνος του παλεύοντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει. Είναι ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα. Μια προσπάθεια να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή.
Τέλος, σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, είναι μια ματιά στο παρελθόν μας, όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε αλλά για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον. Μια ματιά στο γενεαλογικό μας δέντρο…
 Δείτε τον να ερμηνεύει την διασκευή των Βασιλικός θα γίνω / Το φεγγάρι κάνει κύκλο
          

Δεν υπάρχουν σχόλια :