Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

O Νίμιτς ενημέρωσε την κηδεμόνα μας Μέρκελ για το... όνομα των Σκοπίων

Συνήθως οι καθηγητές όταν είναι να μιλήσουν για κάποιο σοβαρό θέμα σχετικό με την πορεία των παιδιών, αναζητούν τους κηδεμόνες. Έτσι και ο Νίμιτς, αφού γνωρίζει οτι οι αποφάσεις δεν παίρνονται στην Ελλάδα, αναζήτησε την κηδεμόνα μας προκειμένου να την ενημερώσει για την διαπραγμάτευση Ελλάδος – Σκοπίων σχετικά με το όνομα. Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: 

Συυνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, είχε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ «ευχαρίστησε τον κ. Νίμιτς για την πολυετή διαμεσολαβητική δράση του και συζήτησε μαζί του την παρούσα κατάσταση των προσπαθειών του». Οι δύο αξιωματούχοι «συμφώνησαν ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την ανάλογη πολιτική βούληση στις πρωτεύουσες Αθήνα και Σκόπια». Η καγκελάριος, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε τον κ. Νίμιτς για τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στις περαιτέρω εργασίες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :