Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κυκλοφόρησε το “Πέρα από το εθνικό κράτος”

Το βιβλίο του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου “Πέρα από το εθνικό κράτος”, κυκλοφόρησε την Μεγάλη Πέμπτη στα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις “Λόγχη”. Μία αντιεξουσιαστική προσέγγιση της θεωρίας αλλά και της εμπειρίας του εθνικού κράτους, από μια αφετηρία που σέβεται την έννοια του Έθνους, σίγουρα ανοίγει ένα μεγάλο πλαίσιο διαλόγου αλλά και ανατροπής παγιωμένων ιδεών. Επιπλέον η υπέρβαση ενός στείρου “αντί” και η ανίχνευση του εθνικού μας μέλλοντος με εργαλείο την παράδοση του ελληνικού κοινοτισμού, αποτελεί τον οδοδείκτη μιας νέας πορείας, μακριά από τις εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές που μας προσφέρουν τα “οράματα” προσαρμογής στην κουλτούρα του Δυτικού μεταμοντερνισμού.

Μία μικρή γεύση:


“Ας αρχίσουμε να λέμε όσα θα έπρεπε νά ‘χουμε πεί. Όσα θα έπρεπε τώρα να συζητάμε. Σίγουρα όσα θα πρέπει στο μέλλον να έχουμε ξεκάθαρα...
Τώρα που τα θλιβερά μακιγιάζ απλώνονται και ξεθωριάζουν κάτω από την καταιγίδα των γεγονότων, τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα κι έρχεται η ώρα να προσδιορίσουμε την σχέση μας με την γριά πόρνη της Γαλλικής Επανάστασης και της Βαυαροκρατίας...
Ετούτο το ατσούμπαλο κατασκεύασμα, το σοβατισμένο με στρώματα καλοπισμού, ακόμα και όταν συρόταν από το πάθος του Έθνους, ως εργαλείο για την επίτευξη των πόθων της Φυλής, ουδέποτε υπήρξε στην ουσία του Εθνικό διότι ποτέ δεν ήταν κάτι Ελληνικό.
Βρήκαμε στην πορεία μας πολλούς λόγους για να το σώσουμε. Ας δούμε τώρα εκείνους τους λόγους που επιβάλλουν να το γκρεμίσουμε...”

Δεν υπάρχουν σχόλια :